Over de praktijk voor acupunctuur in Hengelo

Woon je in de buurt van Hengelo en ben je benieuwd naar wat acupunctuur voor je zou kunnen betekenen? Neem dan eens contact op met Sanne van der Zee. Zij is namelijk acupuncturiste en eigenaresse van de praktijk voor acupunctuur in Hengelo, genaamd: qizee. In haar praktijk kun je terecht voor behandelingen acupunctuur met de welbekende naaldjes. Zo’n behandeling zorgt ervoor dat je lichaam terug in balans komt, waardoor het als het ware zichzelf kan herstellen. Het is een holistische geneeswijze die zijn oorsprong vindt in China, en welke gericht is op het creëren van balans in het hele lijf, in plaats van zich specifiek te richten op de plek waar de klacht zich bevindt. In de Chinese geneeskunst gaan ze er namelijk van uit dat je lichaam zichzelf kan herstellen, als het daartoe maar in staat worst gesteld. Met een behandeling in de praktijk voor acupunctuur in Hengelo kun je dat bereiken. Aan de hand van de diagnose (die bijvoorbeeld via je pols wordt gevoeld) weet Sanne welke meridianen (energiebanen) er uit balans zijn. Het kan zijn dat een meridiaan veel te snel stroomt, waardoor er dus een overdaad aan energie doorhen stroomt, maar in de meeste gevallen zit er juist een blokkade op. Daar heb je in sommige organen, weefsels en delen van je lichaam juist te weinig energie en een gebrekkige communicatie. Als gevolg daarvan kun je klachten krijgen. Welke klachten dat zijn hangt af van waar jouw zwakke plekken zitten. Sanne kan je daar in haar praktijk voor acupunctuur in Hengelo van af helpen.

Acupunctuur in Hengelo: met welke klachten?

Je vraagt je nu natuurlijk af met welke klachten je terecht kunt in deze praktijk voor acupunctuur in Hengelo. De lijst met klachten waar deze Chinese geneeswijze bij kan helpen is eigenlijk eindeloos, maar we noemen hier alvast een aantal klachten die zeer geschikt zijn voor een behandeling acupunctuur:

  • Chronische pijnklachten zoals hoofdpijn of rugklachten
  • Ademhalingsproblemen, astma of bronchitis
  • Chronische stress, burn-out of depressie
  • Slecht kunnen slapen
  • Menstruatieklachten
  • Hooikoorts

Dit is nog slechts een klein overzicht van de klachten waarbij een behandeling acupunctuur in Hengelo kan helpen. Twijfel je of het iets voor je is? Neem dan vooral even contact op met Sanne, want ze vertelt je er natuurlijk graag alles over.

Specialisaties naast acupunctuur

Naast behandelingen acupunctuur in Hengelo biedt Sanne ook nog een aantal extra’s namelijk Moxa, cupping en guasha. Alledrie vinden ze tevens hun oorsprong in de Oosterse geneeskunst. Moxa bijvoorbeeld, is een oude, Chinese methodiek die als het ware warmte (of: Qi) toevoegt aan het lichaam. Dit is weldadig bij klachten als spanning, kou, vermoeidheid of pijn. Cupping is het vacuüm trekken van de huid met een opgewarmde, glazen cup. Hierdoor wordt de doorbloeding enorm gestimuleerd, en daardoor voer je heel veel afvalstoffen af. Als laatste biedt ze guasha aan in haar praktijk voor acupunctuur in Hengelo. Dit heeft betrekking op het vrijmaken van gestagneerde energie in het lichaam met behulp van een platte, hoornen schijf die over de huid wordt ‘geschraapt’. Alledrie deze methodes hebben zo hun eigen doel en kenmerken, en kunnen aanvullend werken op een behandeling acupunctuur.

 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn