Online een examentraining volgen

Dit jaar heb ik het examen voor mijn havodiploma en ik moet er hard voor leren. Er zijn verschillende vakken waar ik niet zo goed voor sta, hierdoor moet ik een goed cijfer halen voor het examen om te slagen. Ik ben iemand die graag mijn vordering test met oefenexamens, zodat ik weet of ik voldoende heb geleerd. Ik vond online de website oefentoets, op deze website is het mogelijk om een examentraining te volgen. Met deze training weet ik precies welke stof ik al goed ken en waar ik nog naar moet kijken. Ik zit op dit moment in het vijfde jaar van de Havo en heb aan het einde van dit jaar mijn examen. Ik maak mij een beetje zorgen over het examen, want er zijn verschillende vakken, waar ik geen goed cijfer voor heb. De eerste vier jaar van de Havo vond ik erg gemakkelijk en ik kon zonder er veel voor te doen elke keer naar het volgende jaar. Echter is dit jaar een stuk lastiger voor mij en ik moet extra mijn best doen om te slagen. Mijn ouders zijn er niet zo blij mee, dat mijn cijfers aan het zakken zijn en zetten mij een beetje onder druk, om te slagen. Het leek mij daarom verstandig om alvast een examentraining te volgen. Ik wil graag weten hoe ik ervoor sta met de verschillende vakken, zodat ik weet waar ik nog extra voor moet leren. Een aantal vakken, zoals wiskunde, natuur- en scheikunde maak ik mij geen zorgen over. Ik sta erg goed voor deze vakken en vind ze leuk om te doen, maar met sommige vakken, vooral de talen, heb ik veel meer moeite. Door een examentraining te volgen voor deze vakken, weet ik precies welke hoofdstukken ik nog moet doornemen. 

Een uitgebreide en gratis examentraining

Online een examentraining volgenOnline zocht ik naar websites waar ik een examentraining kon volgen en kwam al vrij snel de website oefentoets.nl tegen. Op deze website is het mogelijk om veel verschillende oefentoetsen te volgen, bijvoorbeeld voor het vmbo, de mavo, havo, vwo maar ook voor het rijexamen. Je hoeft niet te betalen voor het afnemen van de toetsen en het is gemakkelijk en snel om je te registreren. De vakken zijn ingedeeld per onderdeel en ik zag dat je verschillende toetsten per hoofdstuk kunt afnemen. Na de examentraining zie je hoeveel vragen je goed, of fout had en wat de juiste antwoorden waren.

Gemakkelijker en sneller leren

Door het volgende van de examentraining kan ik veel gemakkelijker en sneller leren. Vaak leer ik eerst een onderdeel en doe daarna een oefentoets. Als ik het goed heb gedaan, dan begin ik met leren van het volgende onderdeel, ging het slecht, dan neem ik de stof nog een keer door. Door de website weet ik veel beter hoe ik ervoor sta en waar ik meer aandacht aan moet geven. Voor het volgende van een examen training raad ik de website oefentoets.nl aan.

  • Er zijn toetsen voor het vmbo, mavo, havo, vwo en het rijexamen
  • Het is gratis om de toetsen uit te voeren
  • Je kan je gemakkelijk en snel aanmelden
  • Met de toetsen weet je wat je nog moet doornemen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn