Afvallen

Veel mensen zijn wat te zwaar en voor hen is afvallen aan te raden. Een te hoog gewicht is immers niet gezond en kan tot verschillende gezondheidsklachten leiden. Natuurlijk valt dit bij een klein beetje overgewicht nog wel mee, maar op het moment dat jouw bmi echt flink te hoog wordt, dan zijn er echt diverse en ernstige gezondheidsrisico’s in het spel. Dat wil je natuurlijk voorkomen, iedereen wil immers graag zo gezond mogelijk ouder worden en een gezond gewicht is daarvoor belangrijk. Maar afvallen blijkt toch keer op keer weer erg lastig te zijn en dat zorgt er voor dat het velen gewoon niet lukt om hun streefgewicht te behalen. Dat is uiteraard ontzettend frustrerend en het zorgt ervoor dat je gedemotiveerd raakt en dat je nog minder zin hebt om hier aandacht aan te besteden. Toch blijft het van belang om dit in de gaten te houden, maar hoe moet je het afvallen dan wel aanpakken, hoe kun je dit op een succesvolle manier doen?

Succesvol afvallen

Het is dus nog niet zo gemakkelijk om echt succes te hebben als je afvallen gaat. Natuurlijk, voor eventjes lukt het wel, maar als je na een paar maanden weer op je oude gewicht terug bent, dan heeft het natuurlijk niet echt zoden aan de dijk gezet. Heel veel mensen die op dieet gaan, krijgen te maken met het zogenaamde jojo-effect. Dit komt doordat ze vaak kiezen voor een crashdieet. Aan een kant logisch, er wordt immers een snel resultaat beloofd en vaak ook daadwerkelijk behaald. Maar om dat te behalen, wordt je lichaam wel in een crisissituatie gebracht als het ware. Het gaat de noodvoorraden aanspreken en daardoor ga jij afvallen. Maar vanaf het moment dat je van het zeer strenge dieet afstapt, omdat dat nu eenmaal niet eeuwig vol te houden is, kom je meteen weer aan omdat je lijft een nieuwe noodvoorraad aan gaat leggen om zich voor te bereiden op een nieuwe crisissituatie. Je moet dus voorkomen dat je lijf dit gaat doen en dat doe je door je dagelijkse eetpatroon aan te passen en het gewichtsverlies rustig te laten verlopen. Je lichaam gaat dan niet in de overlevingsstand en daardoor kun je ook echt op gewicht blijven. Succesvol afvallen lukt dus enkel met een permanente verandering van het eetpatroon.

Veel tips en feitjes

Maar dan sta je natuurlijk nog voor de vraag hoe je dit nu aan moet pakken. Wanneer ben je nu echt te zwaar en wat moet je doen om op gewicht te komen? Allerlei feiten op dit gebied en tips over hoe je het aan moet pakken, vind je op de website van Afvallen met Nederland. Je vindt bij hen:

  • eiwitrijke recepten
  • online begeleiding
  • motivitatieprogramma
  • beweegoefeningen

Dat laatste is natuurlijk ook van belang, overgewicht is immers zelden het resultaat van enkel een verkeerd eetpatroon, het is meestal een combinatie van het verkeerde eten en veel te weinig bewegen. Nu is fanatiek sporten niet voor iedereen weggelegd, niet iedereen voelt zich daar prettig bij. Dan kun je het wel proberen, een paar keer per week naar de sportschool gaan, maar je zult dit niet volhouden. Je hebt dan meer baat bij een paar eenvoudige beweegoefeningen die je gemakkelijk kunt doen en waardoor jouw lijf toch meer beweging krijgt. De combinatie van meer bewegen en gezonder eten, zal er zeker toe leiden dat jij gaat afvallen! Ook gezonder eten gaat zeker lukken met de hulp van deze site, met alle tips die zij geven. Wil jij ook je streefgewicht behalen, dan moet je dus zeker eens naar de website van Afvallen met Nederland.nl

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn