Zes werkzaamheden voor legionella preventie

Heeft u al eens een risicoanalyse laten maken voor het eventueel ontstaan van legionella in uw bedrijfspand? Heeft u deze vraag zojuist met nee moeten beantwoorden? Dan wordt het hoog tijd dat u vandaag nog actie onderneemt. Het hebben van legionella in uw pand kan zeer ernstige consequenties hebben en het is dus in uw eigen belang dat u alles doet aan legionella preventie. Gelukkig hoeft u dit natuurlijk niet alleen te doen. U kunt hiervoor de hulp inschakelen van de deskundige medewerkers van Holland Building Maintenance. Zij bieden verschillende diensten aan op het gebied van legionellapreventie.

  • het opstellen van een risicoanalyse en beheerplan
  • het uitvoeren van de beheermaatregelen
  • de jaarlijkse keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie

In totaal zijn er zes werkzaamheden die zij voor u kunnen doen die zullen zorgen voor legionella preventie. Het is natuurlijk het verstandigst om al deze werkzaamheden door Holland Building Maintenance te laten uitvoeren. Op die manier bent u ervan verzekerd dat het allemaal op de juiste manier gebeurd en dat u er dus helemaal geen omkijken meer naar heeft. Er zijn maar weinig mensen in Nederland die echt veel verstand hebben van legionella preventie en de medewerkers van Holland Building Maintenance horen daar gelukkig bij.

Het risicoanalyse en beheerplan voor legionella preventie

Wanneer u nog nooit iets aan legionella preventie heeft gedaan (of het is al de nodige tijd geleden), dan zullen de medewerkers van Holland Building Maintenance wanneer u hun diensten inhuurt eerst gaan kijken naar het risicoanalyse en het opstellen van een beheerplan. Zo kunnen zij een goed beeld krijgen van de huidige situatie en wat er allemaal moet gebeuren voor een succesvolle legionella preventie. Als u al een hele lange tijd hier niets aan gedaan heeft, dan hoeft dat niet automatisch te betekenen dat u legionella in uw pand heeft, maar het moet uiteraard uitgezocht worden of dit daadwerkelijk niet het geval is. Wanneer dat allemaal is uitgevoerd kunnen zij voor u een beheerplan opstellen. U bent natuurlijk niet verplicht om alle werkzaamheden die zij aanbieden ook daadwerkelijk af te nemen. U kunt dus alleen een risicoanalyse en een beheerplan voor legionella preventie laten opstellen. Wij raden u echter aan om het opgestelde beheerplan ook te laten uitvoeren door de medewerkers van Holland Building Maintenance. Zij weten nu tenslotte het beste wat de toestand van uw pand is en hoe de legionellapreventie het beste gedaan kan worden. Voor de beste resultaten raden wij zeker de diensten van dit bedrijf aan. Zij hebben de kennis en de ervaring in huis.

De best mogelijke legionella preventie

Voor een goede legionella preventie zijn er een aantal dingen die op jaarlijkse basis moeten gebeuren. Denk hierbij aan de keerklepcontrole van de drinkwaterinstallatie en de boilerreiniging. Dit zijn zaken die goed moeten gebeuren voor de juiste legionella preventie. Wij hebben het al vaak zien gebeuren dat bedrijven hierop proberen te besparen, maar dat is geen verstandige keuze. Laat dit doen door een expert die weet waar hij of zij mee bezig is. Laat daarnaast ook op regelmatige basis watermonsters nemen en natuurlijk analyseren. Ook dit is een belangrijk onderdeel van legionella preventie. Als laatste is het dan nog van belang om uw waterleidingen te laten desinfecteren. Dit zijn allemaal dingen die ervoor zullen zorgen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de ontwikkeling van legionella in uw pand. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact op met Holland Building Maintenance. Zij komen graag bij u langs om te kijken wat uw huidige situatie is en wat er eventueel moet gebeuren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn