Cursus online marketing volgen

Online Marketing (Basis Cursus) | Cursussen | Saxion Parttime School Website

Wie werkt in de marketingbranche, die komt er niet meer onderuit om een cursus online marketing te volgen als dit nog niet gedaan is! Het internet is niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken en dat is ook zeer te merken in de manier waarop consumenten op zoek gaan naar bedrijven en zich tot hen verhouden. Zo zoeken we allemaal steeds meer informatie online op, ook over artikelen die we willen kopen en diensten die we in willen huren. We beslissen vaak aan de hand van wat we op internet vinden en doen daar ook de aankoop. Daarom is een cursus online marketing ook zo ontzettend belangrijk. Voor bedrijven is de digitale wereld van groot belang om te kunnen overleven. Richt jij je daar als ondernemer niet op, dan loop je gewoon de boot mis, dan zul je nauwelijks meer nieuwe klanten binnen weten te halen. Dat is voor iedere onderneming natuurlijk de doodsteek en daarom is het zo belangrijk om een adviseur te hebben die je daarbij kan helpen. Als marketingadviseur heb je dus echt kennis op dit gebied nodig en een cursus online marketing kan jou daarbij helpen!

Cursus online marketing voor beginners

Ben jij helemaal nieuw op dit vlak, heb jij nog nooit iets op dit gebied geleerd? Dan is het aan te raden om te starten met de cursus online marketing voor beginners van Saxion. Hierin leer je de basisprincipes en daarmee kom je echt al een heel eind. Je leert bijvoorbeeld wat Google AdWords is en hoe je daarmee een reclamecampagne op kunt zetten. Ook het onderhouden van deze campagne komt aan de orde. Daarnaast gaat het in de cursus online marketing ook over hoe jij websites zo kunt wijzigen dat ze zo interessant mogelijk zijn voor zoekmachines, je moet ze optimaliseren om een zo hoog mogelijke positie in de zoekresultaten te krijgen. En uiteraard leer je ook hoe het bezoekersgedrag geanalyseerd moet worden. Een ander punt wat zeker niet mag missen, is het belang van e-mailmarketing. Deze zaken komen in verschillende modules aan de orde en je kunt ze meteen toepassen. Na iedere module schrijf je een rapportage over de site waarop je het toegepast hebt en zo zie je dus ook meteen de resultaten van de cursus online marketing. Je ziet meteen het effect dat het heeft en je docenten kunnen jou adviseren over wat je nog beter aan had kunnen pakken.

Ook Advanced Course

Naast een basis cursus online marketing, kun je bij Saxion ook terecht voor een Advanced Course, oftewel een opleiding voor gevorderden. Ook deze bestaat uit verschillende modules, te weten:

  • Google AdWords Fundamentals
  • Search Advertising
  • Shopping Advertising
  • Mobile Advertising
  • Google Analytics Certified Professional

Na afloop van deze lessen weet je als geen ander welke verschillende platformen Google biedt en op welke manieren jij deze kunt gebruiken. Ook weet je hoe je ze juist niet moet gebruiken. Je kunt ook goede strategie├źn ontwikkelen voor bedrijven en voor hen campagnes inrichten, optimaliseren en beheren. Na de gevorderde cursus online marketing kun je bovendien advertentiecampagnes opzetten per doelgroep en ook deze optimaliseren voor een zo goed mogelijk rendement. Bovendien leer je alles analyseren, zodat jij de gehele online marketing steeds maar weer kunt verbeteren. Heb je de cursus afgerond, dan krijg je hiervoor de bijbehorende certificering. Hiermee kun je aan werkgevers en opdrachtgevers aantonen dat je op de hoogte bent van alles wat er op dit gebied te weten valt. Voor een gedegen cursus online marketing, voor beginners of voor gevorderden, ben je bij Saxion dus helemaal op de juiste plek! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn